Welcome to Emulationworld

Forum Index | FAQ | New User | Login | Search

Make a New PostPrevious ThreadView All ThreadsNext ThreadShow in Flat Mode*


SubjectRe: Genesis - no sound in some games Reply to this message
Posted byChris.S
Posted on05/23/06 04:32 AM



Yes, I confirm this ;-)
The strange thing is that I was able to trace the Z80 activity and I confirm also that it's accessing (write and read) the mapped FM memory ... what do you think I should do to trace that further and see where the problem comes from ?

Note that in Genesis Plus, Sound Buffers are updated after each write and then completed at the end of the frame... I wonder also if that is really correct or could lead to such sound issue

thanks for your response

> A lot of games use the Z80 for FM and PSG access and let the 68K handle the DAC
> port (which is part of the YM2612, technically.) Some games may also drive the
> PSG with the 68K, IIRC.
>
> If you can confirm that you're not hearing anything but DAC, then it's
> definitely an issue with the Z80 not running or communicating properly.
>
>



-
Entire Thread
Subject  Posted byPosted On
*Genesis - no sound in some games  Chris.S05/22/06 11:38 AM
.*Re: Genesis - no sound in some games  Bart T.05/22/06 06:41 PM
..*Re: Genesis - no sound in some games  _Stef_07/10/06 06:12 AM
...Re: Genesis - no sound in some games  Chris.S05/23/06 04:32 AM
...*Re: Genesis - no sound in some games  Bart T.05/25/06 12:33 PM
....*Re: Genesis - no sound in some games  Chris.S01/09/07 09:44 AM
.....*Re: Genesis - no sound in some games  Chris.S01/18/07 10:07 AM
....*Re: Genesis - no sound in some games  smf05/31/06 03:47 PM
.....*Re: Genesis - no sound in some games  AaronGiles05/31/06 07:28 PM
......*Re: Genesis - no sound in some games  smf06/10/06 03:37 PM