Forum Index | FAQ | New User | Login | Search

Make a New PostPrevious ThreadView All ThreadsNext ThreadShow in Flat Mode*


SubjectProblems running MEGACE under HP Ipaq 1945 Reply to this message
Posted byenokmhyb
Posted on09/25/03 04:42 PM



When I saw this emulator for pocket PC, I was excited; until I got to install it, that is.

HP Ipaq 1945 comes with 266MHz StrongARM processor by Samsung, 32MB ROM, 64MB RAM and I threw another 64MB of memory in by adding SmartMedia card. It has Pocket Windows CE 2003. After I install the emulator and put the zip into the memory, I still have about 9.95MB of program memory and 6.25MB of storage memory remaining. Enough with system specs, my problem is that I cannot run Metal Slug 1 or 2 with the MEGACE. When I fire up the emulator, the available game list is blank and I enable the "Show Clones" and I can see the Metal Slug 1 and 2 there. The problem is, when I try to run it, it only shows a blank screen and crashes back to the menu. I tried the dirtylines (aka the scalelines) and flip the screen to the horizontal position, but got no results. I set all my button configs to none by going into the Buttons setting. I tried putting the neogeo.zip BIOS into the ROMS folder but it only worsened the situation, by not doing anything except for a whole bunch of game lists under the "Show Clones" settings.

When I play Metal Slug 2 in MAME32, it works perfectly. And in WinKawaks and NeoRAGExp too.

mslug2.zip @ 16.7MB containing;

241-p1.bin
241-p2.bin
241-c1.bin
241-c4.bin
241-m1.bin
241-v1.bin
241-c3.bin
241-c2.bin
241-v2.bin
241-s1.bin

And I tried two different NG BIOSes.

neogeo.zip @ 64KB containing;

ng-lo.rom
ng-sfix.rom
ng-sm1.rom
neo-geo.rom

And neogeo.zip @ 240KB containing;

sp-s2.sp1
000-lo.lo
sfix.sfx
sm1.sm1
sp-e.sp1
sp-j2.rom
sp-s.sp1
vs-bios.rom
usa_2slt.bin
asia-s3.rom

Do I need more memory available to play or is it just not possible to play this game on my PPC? Any help will be appreciated. Thank you.

-
Entire Thread
Subject  Posted byPosted On
.Problems running MEGACE under HP Ipaq 1945  enokmhyb09/25/03 04:42 PM
.*Re: Problems running MEGACE under HP Ipaq 1945  Tekhmaster12/30/03 02:48 PM